PODĚBRADSKÉ DRAČÍ SRDCE

I v letošním roce se studenti ÚJOP zúčastnili závodů dračích lodí PODĚBRADSKÉ DRAČÍ SRDCE o putovní pohár města Poděbrad, který se konal dne 26. 5. 2018 na poděbradském jezeře.

V pátek, v předvečer závodů si mohli studenti (někteří poprvé v životě), vyzkoušet pádlování na dračí lodi a v sobotu na závodech už se jelo naostro. 

Zájemců o závody z řad studentů bylo tolik, že nám pořadatel Altis umožnil, aby si několik studentů našlo místa i v další lodi, která byla z části obsazena i jinými zájemci o tento sport, např. bývalými studenty ÚJOP Poděbrady, kteří dnes studují na vysokých školách v ČR. Na závodníky ÚJOP se přišli podívat také vyučující ÚJOP a někteří z nich dokonce odvážně nastoupili do lodí a zúčastnili se soutěže také.

Každá posádka absolvovala 3 rozjížďky na 200 m podél pobřeží, a jeden start na 1000 m, ve kterém lodě obeplouvají ostrov uprostřed jezera.

Tým studentů z ÚJOP Poděbrady obsadil v závodě na 200 m krásné 6. místo, a v závodě na 1000 m se umístili jako sedmí.

Ačkoli celodenní sportovní akce byla fyzicky náročná, panovala na lodi i v zázemí pod stanem dobrá nálada, která většině studentů vydržela až do večera, i když byli někteří unavení.

Gratuluji a doufám, že vytrvalost a houževnatost vydrží studentům ÚJOP i do dalších let nejen v závodech dračích lodí, ale také v osobním životě a při studiu na vysoké škole.

Text a foto: Zuzana Beránková

Video : Vlaďka Melcerová

rozjezd na 200 m

závody na 200 m o 7. a 8. místo

závody na 1000 m