Já a ÚJOP Poděbrady

Milí studenti,

podobně jako Vy letos, jsem i já přišla před čtyřmi lety na ÚJOP v Poděbradech. Od září jsem se rozkoukávala po zámku. Zkoumala jsem, kudy vedou schodiště a kde najdu jednotlivé učebny, přiznávám, že v prvních pár dnech jsem měla pocit, že po zámku tak trochu bloudím. Objevovala jsem, jak funguje studium na ÚJOP a jaká jsou pravidla.

UJOP Podebrady

Zámek na náměstí Jiřího z Poděbrad

Na rozdíl od Vás jsem ovšem neseděla v lavici, ale za katedrou a učila matematiku a fyziku, tak je tomu dodnes. Našla jsem tu skvělý pracovní kolektiv a milé snaživé studentky a studenty, se kterými je radost pracovat.

UJOP_Podebrady_24

Promenáda – hodiny

Přeji Vám hodně štěstí a úspěchů ve studiu, pevné nervy a vytrvalost (ne vždy vše půjde hladce) a ve volných chvílích, kdy nebudete sedět nad učebnicemi, se běžte podívat do města, obdivovat krásné výhledy na řeku a eleganci promenády, a určitě se nezapomeňte seznámit s některými důležitými stanovišti ve městě, zejména restauracemi, bary a diskotékami.

Zuzana Beránková, administrátor

zamek6

Zámek u Labe

 

Me, and ILPS Podebrady

Dear students,

Very much like you today, I also came to ILPS in Podebrady four years ago. From September I was  getting used to the Castle. I was exploring where do the stairs lead and where to find particular classrooms. I admit, that in the first few days I felt like going round in circles, wandering the castle. I also discovered how it works at ILPS and what the rules are.

promenada8

Promenáda

Unlike you, however, I did not sit at the desk, but at the teacher´s desk in the classrooms, where I taught Mathematics and Physics, and here we go – so it is till today. I found great collegues, there, and hardworking, eager students, who are great pleasure to work with.

Labe2

Labe

I wish you good luck and great success in your studies, strong nerves and stamina (not always goes everything smoothly). And in your free time, when you will not sit over your textbooks, go outside your dorm and explore the city, admire the beautiful views of the river and the elegant promenade. And of course do not forget to visit some important places in the town, especially restaurants, bars and discos.

Zuzana Beránková, administrator